Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Aν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να στήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι» απαντούν στελέχη του κόμματος σε εκείνους που επιζητούν να εμφανίσουν διχασμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η "σπέκουλα" όπως την χαρακτηρίζουν που με εντολή Μαξίμου έκανε την εμφάνισή της τόσο στα συστημικά Μίντια όσο και σε μέρος του διαδικτύου, όχι μόνο δεν αποτυπώνει την παραγματικότητα"  αλλά αντίθετα " αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστα στην επερχόμενη ήττα". 

Είναι γεγονός ότι η "Αριστερή Πλατφόρμα" ούτε αντιπαραθετικό κείμενο απέναντι στην ευρωδιακήρυξη κατέβασε, αφου ο Α. Καλύβης που συμμετείχε στην σύνταξη του κειμένου απο την πλευρά της είχε απόλυτα συμφωνήσει με το κείμενο, ούτε τα στελέχη της προέβαλλαν ισχυρές αντιρρήσεις παρά την πάγια τακτική του Π. Λαφαζάνη να εμφανίζει και να καταθέτει σε κάθε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής τις γνωστές ενστάσεις του για το ευρώ και την ευρωζώνη. 

 "Ουδείς αμφισβητεί την κομματικότητα και την πειθαρχία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου" διατείνονται στελέχη του κόμματος, όμως "συχνά η εμμονή του τον οδηγεί σε κινήσεις απο τις οποίες κινδυνεύει να βγεί χαμένος". Η αντιπαράθεσή του με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, Ν. Παππά όταν ο δεύτερος του υπενθύμισε ότι το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ την νίκη τον Ιούνιο του 2012", οδήγησε αρκετά στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας" να παρέμβουν και συνομιλώντας με τον Π. Λαφαζάνη να τον πείσουν για το αδιέξοδο της άποψής του. 

Οσον αφορά τη διαδικασία της συγκρότησης της ευρωλίστας τα πράγματα είναι απλούστερα απο "τις ίντριγκες, τα σκοτεινά μονοπάτια και τις κλειστές συναντήσεις" απαντούν στελέχη όλων των τάσεων. 

Και αυτό γιατί η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου δεν είναι προνόμιο του Προέδρου, όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα, αλλά "προϊόν ανοικτού και δημοκρατικού διαλόγου" στον οποίο εκφράζονται όλα τα ρεύματα. Γεγονός που αποτυπώθηκε στη ήδη γνωστή ευρωλίστα και στην οποία ο κοινωνικός και πολιτικός πλουραλισμός είναι πρωτοφανής για τον ΣΥΡΙΖΑ

"Αν ήταν προνόμιο του προέδρου θα είχε αφαιρεθεί η δημοκρατικότητα και θα οδηγούμαστε σε ένα προεδροκεντρικό μοντέλο, το οποίο απέχει απο τις παραδόσεις της σύγχρονης Αριστεράς" επιμένουν στελέχη του κόμματος, τα οποία εκφράζουν όλο το φάσμα των απόψεων. Εκείνο που μένει να αποδειχθεί όπως έλεγε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος είναι " να υπάρξει ο απόλυτος βαθμός συστράτευσης όλων 'ωστε να επιτευχθεί όχι απλώς νίκη αλλά νίκη με μεγάλη διαφορά, ώστε η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές". 

Κοινώς για να θυμηθούμε και τον Α. Δουμά "όλοι για έναν και ένας για όλους..."