«Είμαι ένας κεντροδεξιός, φιλελεύθερος, όχι νεοφιλελεύθερος, πολιτικός μεσυγκεκριμένη αντίληψη», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως όλη του η πορεία και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ως εκπροσώπου της χώρας στην Ευρωβουλή ήταν πορεία προάσπισης, προβολής και στήριξης εθνικών συμφερόντων.

«Αυτή είναι η φιλοσοφία μου για τα δημόσια πράγματα και αυτή θα συνεχίσει να είναι και όταν εκλεγώ στην Περιφέρεια Αττικής» ανέφερε όπως κάνει πάντα στις δημόσιες παρεμβάσεις του και επανέλαβε τη σταθερή του θέση ότι θα λειτουργεί χωρίς στενά, μυωπικά κομματικά κριτήρια, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. 

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει «μνημονιακή» και «αντιμνημονιακή» πολιτική στις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική του ταυτότητα, όπως κάνει χωρίς θάρρος και σθένος ένας άλλος συνυποψήφιος του.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Συνδυασμού «180 μοίρες - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» υπογράμμισε ότι ειδικά στο θέμα της Περιφέρειας δεν μπορεί να καταλάβει τη λογική του δήθεν διλήμματος “μνημονιακός- αντιμνημονιακός” τη στιγμή που το μεγάλο ζητούμενο είναι το εάν κάποιος είναι “αποτελεσματικός - αναποτελεσματικός”. 

Όσον αφορά στη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), ο κ. Κουμουτσάκος  ανέφερε ότι ευτυχώς καθορίζονται αυστηρά κριτήρια, προϋποθέσεις και έλεγχος. «Για την αξιοποίησή του λοιπόν χρειάζεται ευρωπαϊκή τεχνογνωσία και όχι απλά ένας διαχειριστικός διανομέας κονδυλίων», ανέφερε.

Τέλος σημείωσε ότι το μεγάλο στοίχημα της διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ είναι να «πυροδοτήσει» ανάπτυξη για να δημιουργήσει: δουλειές, δουλειές, δουλειές.