Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Αναζητείται πυξίδα για την Κουμουνδούρου καθώς ακόμα και σχεδόν ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σύμφωνα με τα στελέχη του σε τροχιά εξουσίας, προσανατολισμό δεν φαίνεται αν έχουν. 
 
Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν παλεύει για μια πιο «δίκαιη και ισότιμη Ευρώπη», τονίζοντας μάλιστα μόλις χθες πως «η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει», στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν τις δικές τους προσωπικές απόψεις που δεν εκφράζουν την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος. 
 
Σειρά σήμερα λοιπόν είχε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σόφη Παπαδόγιαννη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δεν απέκλεισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. 
 
Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 η υποψήφια και ενώ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε πως «τίποτα δεν αποκλείεται. Είπαμε ότι θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο προσκήνιο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι και το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν μπει μπροστά, αν δεν είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».
 
Στη γραμμή Παπανδρέου λοιπόν και η κ. Σόφη Παπαδόγιαννη βγαίνει μπροστά και φέρνει ένα ακόμη σενάριο από τα πολλά που κυριαρχούν στην Κουμουνδούρου ως προτάσεις εξόδου από την κρίση. 
 
Την ίδια ώρα στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και συγκεκριμένα ο κ. Στάθης Κουβελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων στο iskra.gr «πως η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καταστροφή και ότι τα προβλήματα που ασφαλώς θα δημιουργήσει είναι αντιμετωπίσιμα». 
 
Και τελικά ο έλληνας πολίτης μένει να αναρωτιέται ποιος θα αποφασίσει και τι: ο Αλέξης Τσίπρας με το εντός ευρώ, οι Έλληνες πολίτες με δημοψήφισμα ή η Αριστερή Πλατφόρμα με τη γραμμή «δεν είναι άσχημα και εκτός ευρώ».