current views are: 1

14 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:22

Λοβέρδος: Να αρθούν άμεσα οι ποινικές κυρώσεις εναντίων ιδιωτών για το ΦΠΑ

Την ανάγκη να αρθούν άμεσα οι ποινικές κυρώσεις εναντίων ιδιωτών που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, αλλά τους οφείλονται χρήματα από το δημόσιο και το μέτρο αυτό να αφορά το μεσοδιάστημα μέχρι την τελική ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη να αρθούν άμεσα οι ποινικές κυρώσεις εναντίων ιδιωτών που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, αλλά τους οφείλονται χρήματα από το δημόσιο και το μέτρο αυτό να αφορά το μεσοδιάστημα μέχρι την τελική ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Την ανάγκη να αρθούν άμεσα οι ποινικές κυρώσεις εναντίων ιδιωτών που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, αλλά τους οφείλονται χρήματα από το δημόσιο και το μέτρο αυτό να αφορά το μεσοδιάστημα μέχρι την τελική ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για Νέα Ελλάδα σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον Σκάι, στην εκπομπή του κ. Γιώργου Αυτιά τόνισε: «Έβλεπα τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους της Κυβέρνησης να εξαγγέλλει το συμψηφισμό του ΦΠΑ. Σκέφτηκα αμέσως ότι αφού εξαγγέλθηκε για τον Σεπτέμβρη, μέχρι τότε τι θα γίνει; Για όσους είναι να αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα ή τις κατασχέσεις δεν πρέπει ενόψει της ρύθμισης να γίνει κάτι αμέσως μετά το Πάσχα; Όχι για να έρθει το μέτρο πιο νωρίς. Αλλά δεν πρέπει στο μεσοδιάστημα να υπάρξει μία άρση του κυνηγητού; Αφού θα υπάρξει συμψηφισμός, να μην υπάρξει κενό σε αυτό που αφορά τις κατασχέσεις και τις προσωποκρατήσεις. Να ψηφιστεί άρση των κυρώσεων γι’ αυτούς τους πέντε μήνες».

Σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα ο Α. Λοβέρδος απάντησε: «Εάν πούμε καλοδεχούμενη κάθε τέτοια προσφορά, έχουμε δίκιο. Αν πούμε επίσης ότι αυτά τα μία και έξω δεν είναι κάτι που μπορεί να περιμένει ο λαός, και πως ο λαός περιμένει κάτι σταθερότερο και αυτό είναι σωστό. Άρα ο συνδυασμός, τώρα αυτό και στον προϋπολογισμό του 2015, δηλαδή, το Σεπτέμβριο μία πάγια αύξηση των εισοδημάτων, έστω επιμερισμένη μηναία, σε μικρό βαθμό, νομίζω ότι θα δείχνει πως η οικονομία πραγματικά ανακάμπτει, πως η Ελλάδα έχει μέλλον και ο πολίτης μπορεί να ελπίζει για τον εαυτό του».

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα απαντώντας σε ερώτηση για την τροπολογία των μισθώσεων ακινήτων των ΟΤΑ, υπογράμμισε: «Για όσους έχουν νοικιάσει ακίνητα από τους δήμους ή τα παράγωγά τους, δημοτικές επιχειρήσεις και λήγουν τώρα αυτές οι συμβάσεις εκμίσθωσης, λήγουν σε λίγο ή μόλις έχουν λήξει και οι άνθρωποι είναι μέσα, εγώ πρότεινα στη Βουλή και προς τιμή του κυρίου Μιχελάκη και του κ. Γρηγοράκου το αποδέχτηκαν και είναι πια νόμος του κράτους από την περασμένη Πέμπτη, να μπορούν, αν το θέλουν βέβαια, να παραμένουν στα ακίνητά τους. Να μην φοβούνται δηλαδή, ότι ο δήμος ή η δημοτική επιχείρηση θα τους πετάξει έξω.

Ο νόμος ψηφίστηκε και σε μία ή δύο ημέρες θα δημοσιευτεί στο φύλλο της κυβερνήσεως και από τότε με μονομερή δήλωση βούλησης, δηλαδή, αυτός που έχει νοικιάσει, πάει και καταθέτει ένα χαρτί και λέει ότι επιθυμεί να συνεχίσει και συνεχίζει είτε με το ίδιο νοίκι ή πηγαίνει στην επιτροπή διαμεσολάβησης και μειώνεται το ενοίκιό του. Αυτό αφορά δεκάδες, χιλιάδες ανθρώπους, σε όλα μέρη της Ελλάδας, ειδικά στα τουριστικά. Το θέμα μου είχε γίνει γνωστό από τις περιοδείες μου σε όλη τη χώρα, ειδικά στη Ρόδο, στα επιμελητήρια μου το είχαν θέσει πάρα πολλές φορές και μετά από περίσκεψη και περισυλλογή το κατέθεσα σε τροπολογία. Αυτό είναι μία μεγάλη λύση για δεκάδες, χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι φοβούταν όταν μέσα σε όλα που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες κλπ, θα έχουν είτε έξωση, εν μέσω λειτουργίας της επιχείρησής τους και παραμονές καλοκαιριού, είτε αύξηση του ενοικίου».  

Ο Α. Λοβέρδος έθεσε εκ νέου το θέμα ρύθμισης των τρεχουσών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρέπει να καλέσετε τους διοικητικές των ταμείων. Να τους πείτε αν έχουν πράγματι ζητήσει όλοι τους από Πρωθυπουργό -το έχω και κάνει και εγώ, αλλά εγώ είμαι πολιτικός και μπορείτε να πείτε ότι το κάνω για ψήφους- ρύθμιση των τρεχουσών οφειλών με βάση το πάγωμα των παλαιών μέχρι τα τέλη 2013. Θα σας πουν όλοι ναι. Γιατί δεν προχωρά αυτό; Αν για τους φόρους σημασία έχει να πληρώνει κάποιος τα παλιά, για τα ταμεία θα σας πουν οι διοικητές ότι σημασία έχει να πληρώνει τα τρέχοντα».

Στην ερώτηση τι σημαίνει για τη χώρα η έξοδος στις αγορές, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, απάντησε: «Είναι η αρχή του τέλους της κρίσης, όχι το τέλος της κρίσης. Όποιος πανηγυρίζει προκαταβολικά θα έρθει σε σύγκρουση με το λαό. Η ανάσταση των δημοσίων οικονομικών είναι προϋπόθεση, είναι το πρώτο βήμα. Για μας της Κυβέρνησης Παπανδρέου, που χύσαμε το αίμα μας σε αυτή την προσπάθεια, αυτές οι ημέρες είναι μία δικαίωση. Τότε που κάναμε την προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014 με τα αντιμνημονιακά μέτωπα κλπ.

Εντούτοις αυτά πέρασαν. Σημασία τώρα έχει ότι υπάρχουν μπροστά μας τα πολλά μικρά μέτρα που θα λειτουργήσουν ως αναπνοή για την αγορά. Τώρα λένε ότι θα έρθουν αυτά τα μέτρα. Γιατί μέχρι χθες δεν είχαν γίνει μία σειρά από μικρά μέτρα, ενώ ήταν απολύτως αναγκαία για την οικονομία; Γιατί το καθεστώς των αδειοδοτήσεων παραμένει όπως είναι; Δεν μπορούσε να ξεκινήσει κάτι από πέρσι; Γιατί κοιμάται το αναπτυξιακό σκέλος και δουλεύει μόνο το εξορθολογιστικό των δημοσίων οικονομικών εδώ και τέσσερα χρόνια; Τα δανεικά είναι δανεικά και έχουν τόκους. Μόνο η ανάπτυξη λύνει το πρόβλημα.

Τέλος για την Ελιά ο Α. Λοβέρδος τόνισε: «Στηρίζω την Ελιά και βλέπω σε αυτή έναν παράγοντα σταθερότητας για την Ελλάδα. Η Ελιά θα είναι ενωμένη και χώρος σταθερότητας».


σχετικα αρθρα