Δριμεία κριτική άσκησε ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Γ. Βούρος στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τονίζοντας ότι ο κ. Γερουλάνος “είναι ανύπαρκτος, δεν σηκώνει το τηλέφωνο και κοροϊδεύει τους ανθρώπους του Πολιτισμού” υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι ο υπουργός “τον κορόιδεψε”.

“Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν. Υπάρχει και νοημοσύνη και αξιοπρέπεια περισσότερη από όσο νομίζουν ορισμένοι” προσέθεσε.

Καταγγελία του Μνημονίου ζητά ο Οικονόμου

Άλλη μια φωνή αντίδρασης προστίθεται στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί ερωτηματικά για το εάν θα καταφέρει η κυβέρνηση  να περάσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο τον Μάιο στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσων της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Μνημονίου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι το μνημόνιο μπορεί να έλυσε το πρόβλημα του δανεισμού αλλά δημιούργησε καταστροφικό πρόβλημα χρέους και το έκανε μη διαχειρίσιμο. Μάλιστα πρότεινε η κυβέρνηση να καταγγείλει το μνημόνιο διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει.

"Να καταγγείλει η Ελλάδα τη δανειακή σύμβαση και ζητήσει από την Ευρώπη να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό που δημιουργείται. Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου."

Διάλογο με τα υπουργεία ζητούν οι βουλευτές

Την ίδια ώρα πολλοί ήταν οι πράσινοι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση των εισηγητών των ΚΤΕ και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που ζήτησαν πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των υπουργείων με τους βουλευτές και τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Ανδ. Μακρυπίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης, ζήτησαν να υπάρχει περισσότερος διάλογος ιδιαίτερα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Καρτάλης, πρότεινε να πραγματοποιούνται  συνεδριάσεις των γραμματέων των ΚΤΕ και των προέδρων των επιτροπών με τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη και Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη που είναι αρμόδιοι για θέματα της καθημερινότητας και της ανάπτυξης. Επίσης, πρότεινε να συσταθεί μια επιστημονική ομάδα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου, η οποία να παρακολουθεί αν το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων και των προεδρικών διαταγμάτων που εκδίδονται σε εφαρμογή των νόμων ακολουθούν και το γράμμα και το πνεύμα τους.