Τη συνεργασία τους ενόψει ευρωεκλογών ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της "Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό" Βύρων Πολύδωρας και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του κόμματος "Πατρίδα" Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσία των Χρήστου Ζώη και Νίκου Νικολόπουλου.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη συμβολίζει την πολιτική παιδεία της οργάνωσης κοινών προσπαθειών και συλλογικοτήτων, ενώ είπε ότι το κίνητρο της προσπάθειάς τους δεν είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες. Χαρακτήρισε τον κ. Ψωμιάδη «ιστορική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας», είπε ότι «αρετή για εμάς είναι η υπόθεση της συλλογικότητας, ειδικά σήμερα σε ένα κατακερματισμένο τοπίο» και κατέληξε λέγοντας ότι «πρώτο μας μέλημα είναι να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι βασικός συντελεστής αυτού του στόχου».

Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι «η χώρα θέλει ενωμένη τη λαϊκή κεντροδεξιά, που αντιστέκεται στην ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και του βιοτικού του επιπέδου» και κατέληξε: «Σηκώνω ψηλά τη σημαία της Ελλάδος μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα, για μια μεγάλη κεντροδεξιά».

Ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα δυναμώσει τον αγώνα που δίνει η "Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό" «για να σκοτώσουμε το κτήνος του Μνημονίου».

Ο Χρήστος Ζώης χαρακτήρισε τον κ. Ψωμιάδη «ακατάπαυστο μαχητή», είπε ότι δεν πρόκειται για ένα άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών και προσέθεσε πως «μηδενίζουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες για να υπηρετήσουμε έναν ανώτερο σκοπό, να βοηθήσουμε την πατρίδα μας».