Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Από την στιγμή που ξεκίνησε η συγκρότηση των αρμόδιων επιτροπών επιλογής των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές στη ΝΔ είχαν μια και μόνο στόχευση.

Το ψηφοδέλτιο να μην  είναι κλασσικά κομματικό αλλά να δίνει την αίσθηση μιας ευρύτερης συστράτευσης  προσώπων από την ευρύτερη κεντροδεξιά και όχι μόνο.

Γι' αυτό το λόγο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα υπάρχουν και πολιτικοί και βουλευτές αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου , δήμαρχοι , αθλητές και άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Ο στόχος είναι προφανής... Η ΝΔ θέλει μέσω του ευρωψηφοδελτίου να κάνει ένα σημαντικό πείραμα που δεν είναι άλλο από τα ανοίγματα προς τα αριστερά και προς το κέντρο.

Το δεξιό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής άλλωστε εκτιμάται ότι επιστρέφει σιγά σιγά στη ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για τις εγκληματικές ενέργειες του μορφώματος που κατέληξε να είναι κόμμα.

Άρα αυτό που αναζητούν στη ΝΔ είναι η διείσδυση στον χώρο του κέντρου αλλά και η αλίευση ψήφων ακόμη και από την αριστερά.

Η προσέγγιση των κεντρώων ψηφοφόρων γίνεται με επιλογές μετριοπαθών υποψηφίων που είτε είναι ακόμη είτε υπήρξαν στο παρελθόν βουλευτές του κόμματος και έχουν διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση στις πολιτικές εξελίξεις των δύο τελευταίων ετών.

Ακόμη στη μάχη του κέντρου η ΝΔ ρίχνει και ονόματα από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους κυρίως αυτοδημιούργητοι επαγγελματίες που δεν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο λόγο της σχέσης τους με κάποιο κόμμα.

Το αριστερό ακροατήριο που είναι και το πιο δύσκολο χρειάζεται επιλογές που δεν θα έχουν καμία σχέση με τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ.

Για αυτό το λόγο έχουν επιλεγεί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που παραπέμπουν σε ανήσυχο πνεύμα και δεν περιορίζονται στο στενό πλαίσιο ενός κόμματος.

Η προσέλκυση αριστερών ψηφοφόρων εκτιμάται ότι θα είναι επιτυχής και για έναν ακόμη λόγο...

Τις τελευταίες οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης που προσδίδουν αίσθημα σταθερότητας και αξιοπιστίας.

Οι ίδιες επιτυχίες εκτιμούν στη Συγγρού ότι θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους λεγόμενους νοικοκυραίους... τους πολίτες δηλαδή που είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και δεν επενδύουν στην πολιτική αποσταθεροποίηση.