Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σόφης Παπαδόγιαννη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

Υπενθυμίζεται πως η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενη για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε πως «τίποτα δεν αποκλείεται. Είπαμε ότι θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο προσκήνιο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι και το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν μπει μπροστά, αν δεν είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου σε δήλωσή της για το θέμα τόνισε πως «μετά την τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη για σχέδιο εξόδου από το ευρώ, έρχεται, σήμερα, και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόγιαννη, που ζητάει δημοψήφισμα για τη δραχμή», ενώ κατέληξε:

«Πότε επιτέλους θα αποκαλύψουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους πραγματικούς τους σκοπούς;»

Απαντώντας στην κυρία Ασημακοπούλου η Σόφη Παπαδογιάννη σημείωσε πως «η νέα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίσει δήθεν ανυπέρβλητες αντιθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανής».

«Δεν πρότεινα δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ. Αυτό που θα πρότεινα όμως στη Νέα Δημοκρατία, είναι να πάψει να φοβάται την έκφραση της λαϊκής βούλησης», επεσήμανε και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη λαϊκή ετυμηγορία θα εφαρμόσει το προοδευτικό του πρόγραμμα. Η δημοκρατία είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και αυτός θα είναι ο κανόνας στην πορεία μιας αριστερής κυβέρνησης».