Σειρά επαφών είχε  ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Ο κ. Κυπριανού σήμερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση με του Προέδρο της Δημοκρατία Κάρολο Παπούλια, τέθηκε επί τάπητος το Κυπριακό θέμα.

Ευοίωνα στοιχεία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τόσο "την αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων" όσο και τα σχέδια για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις διεθνείς επαφές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι "ο Πρόεδρος έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών για την Κύπρο και το Κυπριακό και αυτό είναι πολύ θετικό, δυστυχώς χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά το Κυπριακό".

Κυπριακό και ενεργειακά στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Κυπριανού

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και τα ενεργειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, σήμερα το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό γιατί ακόμη μια φορά εξέφρασε την πλήρη του στήριξη στον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση του νησιού, καθώς επίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Δημήτρης Χριστόφιας) για την επίτευξη αυτού του στόχου", είπε ο κ. Κυπριανού.

Καρατζαφέρης: Συντονισμός κινήσεων για λύση του Κυπριακού

Συνάντηση με το ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού είχε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δυο ανδρών, ήταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, την Τουρκία και στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν χωράει καμία αμφισβήτηση πως το Κυπριακό βρίσκεται σε μια εξαιρετική καμπή και «πρέπει να υπάρξει, αν μη τι άλλο, μια ευρύτερη σύμφωνη γνώμη για τους περαιτέρω χειρισμούς».

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας γνωρίζει εξαιρετικά το θέμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “γνωρίζει τη στιγμή που θα κάνει τις κινήσεις εκείνες, ούτως ώστε τα πράγματα να μην έρθουν σε ένα αδιέξοδο εις βάρος της ελληνικής πλευράς”.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι αναλύθηκαν τα δεδομένα και εκτίμησε ότι υπήρξε συμφωνία στα ουσιαστικά ζητήματα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Τουρκία και της αραβικές χώρες.

Τσίπρας: Αλληλεγγύη στον αγώνα του κυπριακού λαού

Την αταλάντευτη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του "στον αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα της κυβέρνησης, της προοδευτικής κυβέρνησης της Κύπρου, που είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί τελικά μια κυβέρνηση μέσα στην κρίση να μην περνάει τα βάρη στους εργαζόμενους, αλλά να προσπαθεί για μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, να προσπαθεί για μια δίκαιη μοιρασιά των βαρών και για την έξοδο από την κρίση χωρίς την κοινωνία ισοπεδωμένη".

Μπακογιάννη:  Απαραίτητο να γίνουν βήματα για την επίλυση του Κυπριακού

Το κυπριακό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης και στη συνάντηση που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού με την  Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι κυρίως η συζήτηση με τον κ. Κυπριανού εστιάστηκε στο Κυπριακό.
"Ελπίζω να το συνειδητοποιήσει η Τουρκία και να το συνειδητοποιήσει γρήγορα, διότι κάθε μέρα που περνάει δυστυχώς, απομακρύνεται από το στόχο", τόνισε η κα Μπακογιάννη.
Από πλευράς του ο κ. Α. Κυπριανού δήλωσε ότι συμφώνησε κατά απόλυτο τρόπο με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ό,τι αφορά τις αναλύσεις για τους στόχους της Τουρκίας και τις πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό.