Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Τις έντονες διαφωνίες και την παρολίγον ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη ΝΔ. 

Η νέα κόντρα Τσίπρα -Λαφαζάνη και η πρόταση που κατέθεσε ο τελευταίος ως εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ μόνο καλό μπορεί να κάνει στην συγκυβέρνηση αυτήν την χρονική στιγμή.

Και αυτό γιατί στα τελευταία οικονομικά επιτεύγματα που αποτελούν την βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και μάλιστα έντονα το επιχείρημα των διαφορετικών φωνών και απόψεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στρατηγείο της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά και να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για αυτό το λόγο τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές θα συντηρήσουν αυτήν την κατάσταση και μάλιστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν και λάδι στη φωτιά που άναψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Την ίδια ώρα για την κυβέρνηση ξεκινά η επιχείρηση καθημερινότητα και στροφή στους πολίτες αλλά και η προσπάθεια να περάσει στους πολίτες το μήνυμα της σταθερότητας που θέλει να εκπέμψει το Μεγαρο Μαξίμου.

Ήδη μετά την ανακοίνωση των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου οι εντολές του Αντώνη Σαμαρά είναι να μην υπάρξει ούτε ένα χωριό στην Ελλάδα που να μην επισκεφθούν οι υποψήφιου ευρωβουλευτές για να μεταδώσουν αυτό ακριβώς το μήνυμα της σταθερότητας.

Όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν την έξοδο της χώρας στις αγορές και αυτό προκαλεί εκνευρισμό και λάθη τα οποία αποτυπώνονται στις δημόσιες διαφωνίες των στελεχών του .