Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σε...πρόγραμμα βάζει η Χαριλάου Τρικούπη όλα τα κεντρικά της στελέχη ευελπιστώντας ότι η παρουσία τους σε περιοδείες ανά την χώρα θα προκαλέσει την επιθυμητή συσπείρωση κυρίως για τις ευρωεκλογές. 

Σε σύσκεψη που έγινε στο ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε όλα τα εναπομείναντα προβεβλημένα στελέχη να αναλάβουν κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας της «Ελιάς» είτε πηγαίνοντας μόνα τους στην περιφέρεια είτε συνοδεύοντας υποψηφίους ευρωβουλευτές στις περιοδείες τους στους νομούς. 

Στον αγώνα επιστρατεύονται οι Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματά , δηλαδή εκπρόσωποι όλων των υποομάδων του σημερινού ΠΑΣΟΚ κυρίως για να προσελκύσουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους  του κόμματος που ακόμη ξενίζονται στο άκουσμα της λέξης "Ελιά". 

Τους πιο νέους και φρέσκους ψηφοφόρους θα τούς αναλάβουν τα πιο νεότευκτα στελέχη και υποψήφιοι που σηματοδοτούν την ανανέωση και δεν παραπέμπουν σε κάτι παλιό, φθαρμένο ή ξεπερασμένο για κάποιους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

Πάντως ένα από τα προβλήματα που παρατηρείται στην προεκλογική εκστρατεία σχετίζεται με το γεγονός πως οι παλαιότεροι υποψήφιοι που έχουν και μηχανισμούς επιθυμούν να οργανώνουν μόνοι τους το πρόγραμμά τους και να μην εντάσσονται στο ασφυκτικό πρόγραμμα που βγάζει η "Ελιά" και που ορισμένες φορές τούς εγκλωβίζει σε περιοδείες μαζί με άλλους υποψηφίους. 

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην πρώτη πεντάδα πλασάρονται οι Νίκος Ανδρουλάκης, Συλβάνα Ράπτη, Κατερίνα Μπατζελή, Εύα Καϊλή και Παντελής Καψής.