Βενιζέλος: Η Ελληνική Προεδρία έκλεισε πολλές εκκρεμότητες

 Βενιζέλος: Η Ελληνική Προεδρία έκλεισε πολλές εκκρεμότητες

Η απόφαση επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασίας που συντονίζεται από τη Frontex, είναι ένα από τα επιτεύγματα της ελληνικής Προεδρίας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνοψίζοντας το έργο της Προεδρίας προς τους ευρωβουλευτές.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας ήταν «κοινοβουλευτικά σύντομο, αλλά πολιτικά πυκνό», καθώς περιλαμβάνει τη διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωεκλογές, κατ' αντανάκλαση των οποίων θα διαμορφωθεί η νέα θεσμική ισορροπία της ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Προεδρία προσπάθησε να συμβάλει στη «νέα ευρωπαϊκή αφήγηση» και τόνισε ότι χάρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (που συννομοθετεί σε μεγάλο εύρος πολιτικών) και στον «τρίλογο» έκλεισαν πολλές νομοθετικές εκκρεμότητες - όπως η ολοκλήρωση του Μηχανισμού Εξυγίανσης Τραπεζών, που είναι «ένα μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης».

Αναφερόμενος στα θέματα ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε το νομοθετικό έργο σχετικά με το Πολυετές Νομοθετικό Πλαίσιο» και επίσης συστάθηκε η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για τους ιδίους πόρους από τον Μάριο Μόντι.

Στη λίστα του έργου της Ελληνικής Προεδρίας καταγράφεται επίσης ο επαναπροσδιορισμός της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας, αλλά και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ενώ υιοθετήθηκε Κανονισμός που ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.

Ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε ακόμη ότι καταργήθηκε η βίζα για την είσοδο στην ΕΕ των Μολδαβών και ότι θεσπίστηκαν διαδικασίες που διευκολύνουν την εποχική απασχόληση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο