Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επόμενος κυβερνητικός στόχος του ΠΑΣΟΚ μετά τον Κωστή Χατζηδάκη, ο Γιάννης Βρούτσης!

Ως γνωστόν η Χαριλάου Τρικούπη έχει θάψει αρκετές φορές τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνει μονίμως του κεφαλιού του και αδιαφορεί για την ενημέρωση ή την γνώμη του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου. Τελευταίο παράδειγμα κάποιες εμμονές του στο πολυνομοσχέδιο.

Αυτήν την φορά όμως και με αφορμή την πρόσφατη μίνι κρίση για τις εξαγγελίες Σαμαρά, που αφορούν τους αστέγους το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι τη «ζημιά» την έκανε -όπως λένε- ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος όχι μόνο καπέλωσε τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά χωρίς να έχει καν γνώση του αντικειμένου παρουσίασε στον πρωθυπουργό την πρόταση ως δική του αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των εταίρων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήριζαν χθες τον υπουργό «κλεφτοκοτά» και υπενθύμιζαν ότι αναλόγως είχε φερθεί και στο θέμα της απομάκρυνσης του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια.

Πάντως, παίρνοντας το αίμα τους πίσω, χθες έδωσαν στην δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα η προεργασία που είχε κάνει ο πράσινος υφυπουργός για το θέμα της προστασίας των αστέγων. Επίσης έγινε γνωστό ότι κατόπιν προτροπής του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Βρούτσης επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Στρασβούργο και τού ζήτησε «συγγνώμη»...