Μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στο βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η αναφορά του κ. Καρατζαφέρη βρίσκεται στα χέρια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Σακελλάκου, και αφορά τα όσα είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης στην υποκλαπείσα συνομιλία του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητεί να ιενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις. 

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί  ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Σαμαρά  μέσω  των δύο εν λόγω υπουργών, ενώ ζητεί να ερωτηθούν οι κ.κ. Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξήχθη για το ζήτημα της βιντεοσκόπησής του από τον κ. Κασιδιάρη, διέψευσε την ύπαρξη παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, ανάφερε ο κ. Μπαλτάκος ότι την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν την χειρίστηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αλλά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι όλα όσα έλεγε στον κ. Κασιδιάρη και περιλαμβάνονται στο επίμαχο βίντεο, αποσκοπούσαν στο να μπορεί να έχει επαφή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί πως επειδή η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη, πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.