«Η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για την Αθήνα είναι η λαθρομετανάστευση, η ανασφάλεια και το παρεμπόριο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Αρης Σπηλιωτόπουλος, ύστερα από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγή Καρέλλα.

«Γι' αυτό κι εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει Αθήνα που να ζει και να αναπνέει οικονομικά και να δίνει θέσεις εργασίας και αξιοπρέπειας στους πολίτες, εάν δεν λειτουργούν σωστά τα καταστήματα. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει  ο εμπορικός κόσμος  είναι και η παράνομη στάθμευση μπροστά από τα καταστήματα και στις εμπορικές οδούς, που εμποδίζει τους πολίτες  στις αγορές τους και ταλαιπωρεί όσους θέλουν να κατεβούν στο κέντρο.

Πρόταση μας είναι  να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε νέοι επιχειρηματίες, νέοι έμποροι να μπορέσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους ξανά εδώ στο κέντρο της Αθήνας, με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη .

Προτείνουμε επίσης  να υπάρχει μια συγκεκριμένη εκπτωτική κάρτα για τους κατοίκους για να ψωνίζουν, αλλά και για να πηγαίνουν στα μουσεία», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση η ζωντανή Αθήνα πρέπει να μένει προσβάσιμη. Για αυτό και έχουμε ζητήσει να μεταφερθεί το θέμα της άδειας για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στο Δήμο της Αθήνας  που, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα ξέρει πότε και πώς να διασφαλίζει την ήρεμη εμπορική και απρόσκοπτη κίνηση στο Δήμο της Αθήνας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγής Καρέλλας, δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας Αρη Σπηλιωτόπουλο. Μας έκανε εντύπωση η βαθειά γνώση του για τα  προβλήματα, καθώς και η ταύτιση θέσεων και απόψεων για το μέλλον της Αθήνας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζουμε να δούμε, από όποια θέση και αν βρίσκεται, μέρες ανάπτυξης και αναβάθμισης της πόλης και της αγοράς της».