Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στη Χαλκίδα, ενώ θέση πήρε και στο ζήτημα των δημοψηφισμάτων.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «έχουμε έναν κωμικό Πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική» και προσέθεσε ότι «παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει».

«Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε πως: «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος. Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του. Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».

Αναφορά έκανε και στην πρόσφατη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο ΡΙΚ, και στα όσα είπε για τον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ γιατί ανέτρεψε την κυβέρνησή του».

Κατά τον κ. Τσίπρα, το «ημιεπίσημο όργανο του Σαμαρά στο διαδίκτυο» , απάντησε «χαρακτηρίζοντας τον Μητσοτάκη Ντον Κορλεόνε και Εφιάλτη».

«Αυτή είναι η αρραγής ενότητα της ΝΔ, έτσι που την έκανε ο Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε:

«Αυτός είναι ο δημοκρατικός διάλογος στις γραμμές της. Αυτό είναι το κλίμα σύμπνοιας που διαφημίζει ο πρωθυπουργός και αναπαράγουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ».

«Κι έχουν το θράσος να ανακαλύπτουν κάθε μέρα ρήξεις και διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί είναι μαθημένοι στην απόλυτη εξουσία του αρχηγού, ότι πει ο Σαμαράς» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Περνώντας στην αντεπίθεση για τα όσα ακούστηκαν περί εσωκομματικών στο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως, «πιάστηκαν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες στην Κεντρική μας Επιτροπή για το ευρωψηφοδέλτιο, για να πουν τα μύρια όσα για ρήξη και ρήγμα. Και δεν ντρέπονται, ούτε οι ίδιοι, ούτε οι ολιγάρχες των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για το γεγονός ότι ο Σαμαράς κατάρτισε εν κρυπτώ με τους αυλικούς του και ανακοίνωσε στο λαό και στο κόμμα του το ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Την ίδια στιγμή πυρά εξαπέλυσε και για την προωθούμενη ΑΜΚ της Eurobank, λέγοντας ότι «παραχωρείται για ένα κομμάτι ψωμί».

«Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα χαρίζονται σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Το σχέδιο τους είναι πια φανερό σε όλους και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Μια χούφτα ολιγάρχες να ελέγξουν έναν εξουθενωμένο λαό. Μια χούφτα συμφέροντα να υποτάξουν μια ολόκληρη χώρα στις ορέξεις τους. Μια χούφτα διαπλεκόμενοι να ελέγχουν την πληροφόρηση και τη ζωή μας σαν Μεγάλος Αδελφός».

«Προειδοποιούμε τους πάντες, ότι για το σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμιά ασυλία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ένοχοι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από κανένα νομικό καταφύγιο, από αυτά που σκαρώνει ο κύριος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και στα δημοψηφίσματα λέγοντας πως «θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή», δίχως ωστόσο να τοποθετηθεί σχετικά εάν θα τεθεί το ζήτημα του νομίσματος.

«Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές «κωμικοτραγική» εξηγώντας ότι είναι «κωμική γιατί προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους» και «τραγική γιατί φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη και χάρισε στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια». Και συμπλήρωσε ότι «κωμικοτραγική είναι και η διανομή προεκλογικού μερίσματος φιλανθρωπίας» όπως χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα γιατί όπως είπε, με αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του» κάτι που αποτελεί «θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα».

 O κ. Τσίπρας παράλληλα προσδιόρισε και το δίλημμα των εκλογών τονίζοντας πως αυτό το δίλημμα είναι «ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση, για να συνεχιστεί η τραγωδία, να ενταθούν τα αδιέξοδα, να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του καθεστώτος της φτώχειας και της υποτέλειας. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή. Ή με το παλιό, που σαπίζει και δηλητηριάζει με τη βαρβαρότητα και το ψέμα του την κοινωνία και τη χώρα. Ή με το νέο που έχει τη θέληση, τη δύναμη, την αντοχή και το σχέδιο για μια νέα αρχή. Ή με την αρτηριοσκλήρωση της ακροδεξιάς, που δεν διστάζει να συναλλάσσεται και να συμμαχεί με νεοναζί, αντισημίτες, ρατσιστές και θιασώτες της φασιστικής βίας. Ή με το ριζοσπαστισμό της αριστεράς, που θέλει και μπορεί να δώσει νέο βάθος και νέο πλάτος στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες του λαού. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του