Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Παρασκηνιακή μάχη δίνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της "Ελιάς" και όπως φαίνεται ο σκληρός αγώνας δίνεται μεταξύ των πασοκογενών στελεχών και των ομάδων που τούς στηρίζουν. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθώντας τις κινήσεις των υποψηφίων βλέπουν ότι στις πρώτες θέσεις θα επιδιώξουν να πλασαριστούν τα πιο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε πρώην βουλευτές, είτε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη που θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν και κάποιον ρόλο στην μετά Βενιζέλου εποχή. 

Η Συλβάνα Ράπτη έχει εδώ και δύο μήνες ξεκινήσει να περιοδεύει σε όλη την χώρα (μέχρι και τα μειονοτικά χωριά της Θράκης έφθασε) θεωρώντας ότι για λόγους κύρους και λόγω παλαιότητας θα ήταν καλό να βρίσκεται μέσα στους τρεις πρώτους. Την κ. Ράπτη στηρίζει το λεγόμενο βενιζελικό σύστημα όμως το πιο παραδοσιακό όχι το νεώτερο που έχει εμφανιστεί μετά την εκλογή Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βάλει στοίχημα την πρωτιά και τίποτε λιγότερο και θα υποστηριχθεί από τον στενό κομματικό πυρήνα και από την ομάδα του Κώστα Σκανδαλίδη. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει όμως και εσωκομματικούς αντιπάλους όπως φάνηκε από τις πρόσφατες αντιδράσεις για την άρνησή του να παραιτηθεί από τον θεσμικό του ρόλο. Και αυτοί βρίσκονται και στο βενιζελικό στρατόπεδο και στους παπανδρεϊκούς. 

Η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής δείχνει να έχει μία δυναμική κυρίως στην περιφέρεια. Οι συγκεντρώσεις της δείχνουν ότι θα κινηθεί ψηλά όμως δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να χτυπήσει την πρωτιά. Αν και δεν είναι γνήσιος εκπρόσωπος των "παπανδρεϊκών" θεωρείται ότι θα υποστηριχθεί από εκείνους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους που θα επιλέξουν την "Ελιά' και τους εναπομείναντες παπανδρεϊκούς.  

Η Εύα Καϊλή αποτελεί αστάθμητο παράγοντα γιατί ενώ δεν έχει ισχυρές κομματικές βάσεις έχει πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα και δημοφιλία. Ανήκει στην κατηγορία star system, επομένως θα μπορούσε να κάνει ακόμη και την έκπληξη. 

Από τους νεώτερους υποψηφίους εκείνος που κινείται εντατικά είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Πιερρακάκης  που υποστηρίζεται και στα media αλλά και από το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και το σύστημα Αγγελούδη. Επίσης, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργούς υποστηρίζεται και η υποψηφιότητα του Παντελή Καψή ο οποίος αν και δεν είναι αμιγώς ΠΑΣΟΚ δείχνει αξιοσημείωτη δραστηριότητα κι έχει αποδοχή γενικότερα στον χώρο της κεντροαριστεράς.