«Η ΔΗΜΑΡ παραμένει η Αριστερά των λύσεων και της ευθύνης, στοχεύοντας σε κυβερνητικές συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ημερησία» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν επένδυσε ποτέ και ούτε πρόκειται να επενδύσει στα αδιέξοδο» και πρόσθεσε:

«Η έξοδος στις αγορές – ακόμα και με τον τρόπο που επιχειρείται – κινείται σε θετική κατεύθυνση. Είναι λάθος να εστιάζουμε μονοσήμαντα  στο υψηλό επιτόκιο, αντιπαραθέτοντας το χαμηλό των προγραμμάτων διάσωσης. Αναρωτιέμαι, θέλουν κι άλλα μνημόνια όσοι διαβάζουν με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις»;

Έκανε λόγο για «επικίνδυνη ακροβασία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφορικά με τις φωνές που ζητούν εναλλακτικό σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, ενώ  αναφέρθηκε και στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής το «Ποτάμι», εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει «συγγενείς» και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο. Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση».