Στα μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία για να διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και στην ανάγκη ο κάθε οδηγός να προσέχει την οδική του συμπεριφορά αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τις άγιες ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα χωρίς να θρηνήσουμε θύματα, είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας όμως πως «δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς, εξαρτάται και από τον καθένα από εμάς, από τον Έλληνα πολίτη, από τη συμπεριφορά του, από τον τρόπο που οδηγεί, από τον τρόπο εάν θέλετε που γενικά φέρεται στο οδικό δίκτυο της χώρας, ένα οδικό δίκτυο που δεν είναι τέλειο και το ξέρουμε όλοι».

«Πρέπει να καταφέρουμε φέτος να ελαχιστοποιήσουμε την ανθρώπινη απώλεια, είμαστε μία κοινωνία σε κρίση, δεν αντέχουμε να χάνουμε συνανθρώπους μας από απροσεξίες» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και ευχήθηκε η έξοδος να πάει καλά, ενώ έδωσε και ευχές για Καλό Πάσχα στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.