Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να δήλωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ότι «τρέχουμε σε μαραθώνιο» και ταυτοχρόνως να προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας προσθέτοντας ότι «βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης», αλλά η πλειοψηφία των υπουργών και- κυρίως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν περισσότερο την επισήμανσή του  ότι «αυτό δεν σημαίνει και το τέλος των προβλημάτων».

Το νομοσχέδιο- πακέτο που αποφασίστηκε ότι θα παρουσιάσει τις 15 Απριλίου (παραμονές των Βαΐων) ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνει πολλούς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες, να προβληματίζονται.

Ο οβελίας- το θεωρούν δεδομένο, θα γίνει Γολγοθάς. «Αν δεν μας… σουβλίσουν, θα μας κυνηγήσουν μετά… Βαΐων και κλάδων», είπε χαρακτηριστικά στο Newpost βουλευτής της Β’ Αθηνών. 

Στο νέο πακέτο Παπακωνσταντίνου, θα περιλαμβάνονται το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, οι αποκρατικοποιήσεις και οι «διορθώσεις» ύψους 1,7 δισ. ευρώ για φέτος!

Ο προϋπολογισμός (του Παπακωνσταντίνου) ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες και ήδη χρειάζεται «διορθώσεις»!

«Κάθε τρεις μήνες ο τσάρος αποτυγχάνει σε προβλέψεις και έσοδα και εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε νέα μέτρα. Κάποια στιγμή θα μας πάρουν φαλάγγι οι… μουζίκοι», σχολίασε άλλος βουλευτής που διακρίνεται για το πικρό χιούμορ του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε χθες από τους υπουργούς του να αποφευχθεί η… πολυφωνία και τους συνέστησε να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα.

Με τον τρόπο αυτό, έδινε και το στίγμα με το οποίο θα επιχειρήσει να τιθασεύσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ενδεχομένως, να επιστρατευτεί και πάλι η απειλή των πρόωρων εκλογών.
Το Πάσχα, αναμένεται πολιτικά θερμό…