Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: 

«Η παρουσία μου εδώ έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός συμβολίζει την συμπαράσταση και συμπαράταξη σε ένα έργο το οποίο κάνει η Εκκλησία, αλλά ειδικότερα και το Γηροκομείο Αθηνών, προκειμένου να δώσει αγάπη, στοργή, περίθαλψη σε ανήμπορους συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας.

Αφετέρου έχει φυσικά και ουσιαστικό χαρακτήρα, γιατί αυτή η παρουσία δεν αφορά μόνο τις γιορτινές ημέρες της Λαμπρής, αλλά κυρίως τη δέσμευση μας ως νέα Δημοτική Αρχή να χτίσουμε μαζί με την Εκκλησία δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης κατά τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας της Τρίτης Ηλικίας, ο οποίος να έχει ανάγκη φάρμακο και να μην το βρίσκει, να έχει ανάγκη από ιατρική περίθαλψη και να μην την βρίσκει, να έχει ανάγκη από μία αγκαλιά και να μην την έχει.

Θα πρέπει η Τρίτη Ηλικία πάνω και πέρα από όλα να έχει τη δυνατότητα μιας αμέριστης ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, και πολύ περισσότερο εκείνοι που αντιμετωπίζουν ασθένειες που για την αντιμετώπισή τους τα φάρμακα που χρειάζονται είναι ακριβά.

 Για αυτό και εμείς μιλάμε για συγκεκριμένες πολιτικές, όπως για τη δημοτική κοινωνική στέγη, για δημοτικά και κοινωνικά φαρμακεία, για δημοτικά ιατρεία, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν σε συνταγογραφήσεις.

Γι’ αυτό και  προτείνουμε σύναψη Προγραμματικών Συμφωνιών με την Εκκλησία ώστε να έχουμε τη δυνατότητα περίθαλψης και κυρίως στοργής και αγάπης σε όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».