Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Όταν θέλεις να τρελάνεις κόσμο και είσαι πολιτικός μπορείς πολύ εύκολα να το πράξεις. Έτσι, νιώθουν διάφοροι στο ΠΑΣΟΚ με τον Κρίτωνα Αρσένη, πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Ο κ. Αρσένης διορίστηκε από τον πρώην πρωθυπουργό ευρωβουλευτής. Διορίστηκε, διότι τότε υπήρχε λίστα και το όνομα του κυρίου Αρσένη ήταν στα ψηλά της λίστας που έφτιαξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπότε τώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμειναν χωρίς μαλλιά με αυτά που άκουσαν από τον ευνοημένο του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Αρσένης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Από την σοσιαλιστική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου , αν εκλεγεί θα πάει στην ευρωομάδα της αριστεράς. «Τι σημασία έχει που από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν το Γιώργο Παπανδρέου Πινοσέτ» αναρωτιόταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αρσένης ρωτήθηκε στο Βήμα FM για τη σχέση του με το Γιώργο Παπανδρέου και ιδού τι απάντησε «Δεν είχα κάποια επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, δεν έχω κάποια επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου. Δεν υπάρχει κάποια ειδική σχέση. Ήταν μια προσωπική μου απόφαση με βάση πολιτικές διαφωνίες. Δεν παραιτούμαι, γιατί συνεχίζω και δίνω την μάχη, γιατί κάθε στιγμή που είμαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνω μάχη υπέρ των πολιτών, υπέρ των κινημάτων με απτά αποτελέσματα.» Υπάρχει όμως μια διαφορά στα λεγόμενα του κυρίου Αρσένη. Δεν παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Παπανδρέου αλλά με πρόεδρο το Βενιζέλο, επίσης αποφάσισε ο κος Αρσένης ως εκπρόσωπος των κινημάτων να μην παραδώσει την έδρα και βεβαίως να μην αφήσει τα προνόμια.  

Στη συνέντευξη του είπε και κάτι που στη Χαριλάου Τρικούπη έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Είπε λοιπόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον εαυτό του:

«Είμαι μία πρόταση που ήρθε από την κοινωνία των πολιτών για ακόμη μια φορά, δεν ήρθα ιεραρχικά μέσα στο κόμμα, δεν επιβλήθηκα της συζήτησης για το ευρωψηφοδέλτιο και από κει και πέρα έγινε μια δημοκρατική συζήτηση».

Στο ΠΑΣΟΚ παρατήρησαν δύο πράγματα πρώτον ότι η πρόταση είναι από την κοινωνία των πολιτών «βρε τον άτιμο να έχει τέτοια πέραση και να μην το έχουμε καταλάβει τόσα χρόνια» έλεγε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που περισσότερο στάθηκε στη φράση του «για ακόμη μια φορά».

«Ε… βέβαια, ακόμη μία φορά, γιατί και την προηγούμενη που τον έβαλε υποψήφιο ο Παπανδρέου είχαν μαζευτεί κάτω από την Ιπποκράτους δεκάδες χιλιάδες κόσμου και ζητωκραύγαζαν το όνομα του. Έτσι πείστηκε ο Παπανδρέου και τον διόρισε ευρωβουλευτή. Αλλά πέρα από την πλάκα ο Παπανδρέου που βγάζει ανακοίνωση για όλα όσα τον αφορούν, για τον Κρίτωνα κουβέντα;» είπε το στέλεχος και αποχώρησε από το δημοσιογραφικό πηγαδάκι.