«Το πνεύμα των ημερών διευκολύνει την περισυλλογή και ίσως και την αξιολόγηση. Και η αναπαράσταση του Θείου Δράματος, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί και φέτος συνειρμούς στο μυαλό του ελληνικού λαού για την ανηφορική πορεία της χώρας και των πολιτών», αναφέρει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Ειδικά φέτος, όμως, η Ανάσταση μπορεί να μεταφερθεί ως συμβολισμός και στην πολιτική και οικονομική μας ζωή. Η έξοδος από την κρίση, μετά από τη σκληρή αλλά αναγκαία πορεία που διανύσαμε, μπορεί και πρέπει να μην είναι μακριά», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Φτάνει να κάνουμε πράξη σήμερα, όλα όσα για καιρό αποφύγαμε να κάνουμε. Φτάνει να μη θυμηθούμε τις κακές μας συνήθειες και τον κακό, παλαιό μας εαυτό και επαναλάβουμε χρεοκοπημένες πρακτικές. Φτάνει να δώσουμε λόγο και χώρο στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και στις νεότερες γενιές που διεκδικούν το μέλλον που τους αξίζει. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την ευκαιρία και τις θυσίες των πολιτών να πάνε χαμένες».