Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Δύσκολη πρoοιωνίζεται η νύχτα της 25ης Μαΐου για το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως όλα δείχνουν το εκλογικό αποτέλεσμα της «Ελιάς» θα αποτελέσει ναυάγιο για τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ιδιαίτερα επισφαλής καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη στήνεται το «αντι-Ζάππειο» από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 

Η Κίνηση των 58 που εξελίχθηκε σε Ελιά που όμως αποτελείται από τον βασικό κορμό του ΠΑΣΟΚ  δεν φαίνεται να επιφέρει τα αναμενόμενα στο πράσινο στρατόπεδο γεγονός που θα φέρει γκρίνια και σκληρή κριτική στοχευμένη στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα οι «χαμηλές πτήσεις» του κυβερνητικού εταίρου θα φέρουν σε δύσκολη θέση το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η κυβερνητική πλειοψηφία που έφεραν οι εκλογές του 2012, θα αμφισβητηθεί άμεσα προκαλώντας «μπλόκο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Ακόμα και αν η ΝΔ καταφέρει και βγει νικήτρια από τις ευρωεκλογές ή έστω έρθει δεύτερη με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα καθώς για ένα κόμμα που κυβερνά με τόσα αντιλαϊκά μέτρα θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. 

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να διαχειριστούν και το εκλογικό αποτέλεσμα της Χαριλάου Τρικούπη και το ρήγμα που αυτό θα προκαλέσει στην κυβερνητική συνοχή. 

Μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί μια άτυπη ανακωχή. Όπως εκτιμάται όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιμένουν την νύχτα των εκλογών για να «βάλουν» τα πράγματα στη θέση τους. Εαν αυτό συμβεί τότε η «πράσινη» κρίση θα μεταφερθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντώνη Σαμαρά να πρέπει να έχει έτοιμο ήδη ένα plan B.