Καταγγελία - ερώτηση για την έλλειψη πυροσβεστικού σκάφους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν ο βουλευτής Επικρατείας και ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνος Ουζουνίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου αντίστοιχα, του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Το θέμα, αυτό, όπως είναι προφανές, αναφέρεται στην ερώτηση, δεν απασχόλησε ποτέ τους εκλεγμένους τοπικούς συγκυβερνητικούς Bουλευτές, αλλά ούτε Δήμαρχο ούτε Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Στην χθεσινή περιοδεία μας στην Αλεξανδρούπολη, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, δεν υπάρχει πλωτό πυροσβεστικό μέσο στο δυναμικό της τοπικής Π.Υ.

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια Υπηρεσία που καλύπτει και τη Σαμοθράκη και όλη τη περιοχή μέχρι το Πόρτο Λάγος.

Αντιλαμβάνεστε, επίσης, ότι σε μια φωτιά δεν είναι σοβαρή εικόνα να επιστρατεύονται ψαρόβαρκες ή άλλα ιδιωτικά πλωτά μέσα με μεταφερόμενες δεξαμενές και μάνικες για να γίνεται πυρόσβεση, σε συνθήκες που τις βλέπουμε μόνο σε ταινίες βωβού κινηματογράφου.

Ούτε, βεβαίως, μια φωτιά σε θαλάσσιο χώρο στο τομέα ευθύνης της Αλεξανδρούπολης, μπορεί να περιμένει πότε θα έρθει (και με τις χαμηλές ταχύτητες που πηγαίνει) το πλωτό πυροσβεστικό μέσο από τη Καβάλα.

Κατόπιν τούτων σας ερωτάμε κ . Υπουργέ.

1) Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που σας εκθέτουμε, σκοπεύετε να πράξετε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε η Π.Υ. Αλεξανδρούπολης να αποκτήσει πλωτό πυροσβεστικό μέσο;

2) Αντιλαμβάνεστε ακόμη και τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φορτωθούν στις πλάτες τους, χωρίς να φταίνε, οι άνδρες της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, εάν - ω μη γένοιτο - υπάρξει μια θαλάσσια τραγωδία στην περιοχή ευθύνης τους, την οποία δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, ελλείψει των πλωτών μέσων, που δικαιούνται να έχουν στη διάθεση τους ανά πάσα στιγμή;

3) Με την ευκαιρία αυτής της ερώτησης σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποια λιμάνια της χώρας υπάρχουν πλωτά πυροσβεστικά μέσα στην διάθεση των οικείων Π.Υ. ;