current views are: 1

21 Απριλίου 2014
Δημοσίευση05:45

Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την εκλογική μάχη και αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Το δυνατό άλογο της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. Αυτό το άλογο τρέχει μπροστά και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Δημοσίευση 05:45’
αρθρο-newpost

Το δυνατό άλογο της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. Αυτό το άλογο τρέχει μπροστά και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Το δυνατό άλογο της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. Αυτό το άλογο τρέχει μπροστά και ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Και επειδή οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και επειδή αυτές οι εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ επιλέγουν να στείλουν τον Αντώνη Σαμαρά πολλά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας. Ήδη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα περιοδειών του πρωθυπουργού που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Σε αυτές τις περιοδείες είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες πόλεις θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επισκεφθεί και πόλεις που δεν είναι απαραίτητα πρωτεύουσες νομών. Και αυτό γιατί και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πολίτες που του δίνουν άλλωστε και μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, θέλουν να τον δουν κοντά τους να του μιλήσουν και να του μεταφέρουν προβλήματα και αγωνίες.

Από τις πρώτες περιοχές που θα περιοδεύσει ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος. Ο λόγος προφανής. Είναι δύο από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας και καταγράφουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια περιοδεία του κ. Σαμαρά στη Βόρειο Ελλάδα όπου η ΝΔ διεκδικεί τις περισσότερες περιφέρειες. Άλλωστε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει και το ζήτημα με την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη που βάλλεται από τον αντάρτη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από το πρόγραμμα περιοδειών δεν θα μπορούσε να λείψει η μεγαλύτερη αγροτική περιοχή της χώρας που είναι ο θεσσαλικός κάμπος. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην συγκεκριμένη περιοχή από τις διατάξεις για το φρέσκο γάλα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος να αναφερθεί στις φοροελαφρύνσεις των αγροτών που ήδη προετοιμάζονται και θα εφαρμοστούν από την αρχή του επόμενου έτους.

Ένα ακόμη στοιχείο που θα διαφοροποιήσει τις περιοδείες του πρωθυπουργού ενόψει ευρωεκλογών θα είναι και το γεγονός ότι στους νομούς που θα επισκεφθεί θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς φορείς, με φορείς της αγοράς και των αγροτών. Ο προγραμματισμός είναι τέτοιος ώστε να μην υπάρχουν κλασσικά κομματικά ακροατήρια σε αίθουσες ξενοδοχείων ή τοπικών οργανώσεων. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο newpost άνθρωπος που είναι κοντά στον πρωθυπουργό… τέλος οι γραβατωμένοι κύριοι που προσφέρουν λουλούδια στον Σαμαρά… μόνο οι πολίτες έχουν σημασία.

Επιπλέον τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα συνοδεύουν υπουργοί, παρά μόνο κατά περίσταση, ενώ ο πρωθυπουργός μπορεί και να μην διανυκτερεύει στις πόλεις που θα επισκεφθεί καθώς θέλει ανά πάσα στιγμή θα χρειάζεται να βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχή των περιοδειών θα γίνει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στις 23 Απριλίου και ίσως ο πρώτος σταθμός να είναι στην Πελοπόννησo.


σχετικα αρθρα