current views are: 1

21 Απριλίου 2014
Δημοσίευση11:53

Περιφέρει την πικρία του ο Γιώργος Παπανδρέου

Η έξοδος στις αγορές και η διαφαινόμενη έναρξη της συζήτησης για την τελική ρύθμιση του δημοσίου χρέους , ολοκληρώνει αναμφισβήτητα μια ολόκληρη επίπονη εποχή για τη χώρα.

 

Δημοσίευση 11:53’
αρθρο-newpost

Η έξοδος στις αγορές και η διαφαινόμενη έναρξη της συζήτησης για την τελική ρύθμιση του δημοσίου χρέους , ολοκληρώνει αναμφισβήτητα μια ολόκληρη επίπονη εποχή για τη χώρα.

 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η έξοδος στις αγορές και η διαφαινόμενη έναρξη της συζήτησης για την τελική ρύθμιση του δημοσίου χρέους, ολοκληρώνει αναμφισβήτητα μια ολόκληρη επίπονη εποχή για τη χώρα.

Η εποχή αυτή ξεκίνησε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο ανακοίνωση την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε δειλά. Έκανε περικοπές , όμως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων πήρε κάτω από τη βάση. Ήταν η εποχή που το ΠΑΣΟΚ, μόνο του στη διακυβέρνηση της χώρας εμφανίζονταν χωρίς καθαρό στίγμα. Από τη μία πλευρά έκανε περικοπές στα εισοδήματα, βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση και από τη άλλη κυριαρχούσε η αμφιθυμία αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στο δημόσιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει πικραμένος και για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν αρχικά οι Ευρωπαίοι μα κυρίως για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στο κόμμα του αλλά και ΄Ελληνες πολίτες.

Στις ομιλίες του και στις συνεντεύξεις του ανά την υφήλιο αυτό επισημαίνει. Όπως προσφάτως στην εφημερίδα Corriere Della Sera στην οποία αναφέρει «Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές. Θα βρισκόμασταν σε μια καλύτερη θέση, θα είχαμε εγκρίνει ένα πρόγραμμα με λιγότερο σκληρούς και επώδυνους όρους για την κοινωνία, χωρίς να αποκλειστούμε από τις αγορές».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψάχνει τη δικαίωση. Θέλει να γίνει καθαρό στους πολίτες πως εκείνος πήρε τη μοναδική σωστή απόφαση που υπήρχε τότε, για το καλό της χώρας. Οι περισσότεροι δε συμμερίζονται αυτή την άποψη και ο Γιώργος Παπανδρέου το γνωρίζει αυτό.

Πάντως πυρήνες «παπανδρεϊκών υπάρχουν σχεδόν σε όλη την κεντροαριστερά και τα κόμματα της.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως Καστανίδης, Κοππά, Μπεγλίτης που βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά είπαν πως ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε από κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Οι «παπανδρεϊκοί» ψάχνουν εκδίκηση και περιμένουν πως θα έχουν την ευκαιρία το βράδυ των ευρωεκλογών.

Οι πιο ψύχραιμοι παρατηρούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να ελέγξει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ακόμη και αν εκείνος δεν βάλει θέμα ευθέως. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήθελε στην ηγεσία του κόμματος έναν δικό του άνθρωπο. Τότε θα μπορούσε ο ίδιος να ξεκινήσει την εσωτερική προσπάθεια για την αποκατάσταση του ονόματος του.


σχετικα αρθρα