Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Από σήμερα κιόλας οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν να οργώνουν την Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την νίκη αλλά και την διαμόρφωση  μιας διαφοράς που θα λύσει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να επιδιώξει γρήγορες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. 

Το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η διαφορά που θα έχει από το δεύτερο κόμμα είναι σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου  δυο στοιχεία καθοριστικά για το μέλλον της χώρας .Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δημοσκοπήσεις που χουν στα χέρια τους και οι οποίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ικανοποιητική διαφορά από την ΝΔ επιθυμούν  να σταθεροποιήσουν αυτή την διαφορά  με κάθε τρόπο. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ότι πλέον η κυβερνητική προπαγάνδα δεν περνάει στον κόσμο. « Παρά την προσπάθεια που έκαναν κυβέρνηση και διαπλεκόμενα να πείσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι η κρίση τελείωσε γιατί η χώρα βγήκε στις αγορές και παρά τα ψίχουλα που ετοιμάζονται να μοιράσουν από το πρωτογενές πλεόνασμα οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα έλεγαν στο Newpost.  Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο με την συγκεκριμένη πολιτική, παρά μόνο προς το χειρότερο.» 

Οι ίδιοι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής « σύμφωνα με το οποίο «θα διατηρηθεί  ο  μόνιμος μηχανισμός απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και μετά το 2015. 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  έλεγαν μάλιστα ότι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τους θα πρέπει να αξιοποιήσουν το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα προκειμένου οι Έληνες πολίτες να μάθουν ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι όλα είναι ανοικτά για την ζωή και το μέλλον τους. 

Έτσι τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το δημοσίευμα υπό μάλης θα προσπαθήσουν να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι τα μνημόνια και οι συνέπειες τους είναι …εδώ και θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Όπως γράφει η εφημερίδα Αυγή « η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους δανειστές να επανεξετάσει όλους τους μεταρρυθμιστικούς στόχους για το Δημόσιο τον προσεχή Σεπτέμβριο, αφήνοντας ανοιχτό έτσι το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις. 

Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο μηχανισμός διαθεσιμότητας θα διατηρηθεί και μετά το 2015, θα λειτουργεί δε παράλληλα με το πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα προβλέπονται απολύσεις για το προσωπικό των υπηρεσιών που θα καταργηθούν και οι υπηρεσίες θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες (μέσω outsourcing) εισάγοντας τον θεσμό της ενοικίασης εργαζομένων και στο Δημόσιο. 

Οι απολύσεις που θα προέλθουν από την κατάργηση των υπηρεσιών δεν θα συνυπολογίζονται στις 15.000 που προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους».