Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο του Πειραιά αποφάσισε να υποστηρίξει η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ προκαλώντας αρρυθμίες στα κεντρικά της Αγίου Κωνσταντίνου. 

Αρχικώς, η οργάνωση Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε σκεφτεί την κάθοδο της  βουλευτίνας του κόμματος Μαρίας Ρεπούση, η οποία ωστόσο έπειτα από διαβουλεύσεις με τους τοπικούς παράγοντες εισηγήθηκε την στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Τζανετουλάκου.

Πριν από μερικές ημέρες όμως η οργάνωση της ΔΗΜΑΡ στο μεγάλο λιμάνι συνεδρίασε εκ νέου και επικαλούμενη προσωπικές δυσκολίες που προέβαλε ο κ. Τζανετουλάκος για να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αποφάσισε- απουσία πολλών μελών- να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα

Κάποιοι από την ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν μάλιστα ότι την υποστήριξη του Συριζαίου υποψηφίου δρομολόγησε η ίδια η κ. Ρεπούση υπολογίζοντας ότι και η ίδια θα μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβει την έδρα του κ. Δρίτσα στον Πειραιά. 

Η συνάντηση των τοπικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ με τον κ. Δρίτσα έγινε, όμως μόλις τα νέα έφθασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου δόθηκε εντολή από τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος να σταματήσει κάθε συζήτηση καθώς το κόμμα έχει αποφασίσει να μην υποστηρίξει κεντρικά κανέναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο δήμο. 

Δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις εμφανίζεται και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος έχει διαμηνύσει στα τοπικά στελέχη να κοπεί κάθε κουβέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται νέα συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά.