Την αντίθεσή της με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) εκφράζει η ΔΗΜΑΡ.

"Είμαστε αντίθετοι με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ σε ιδιώτη επενδυτή και τη μετατροπή του Λιμανιού σε ιδιωτικό μονοπώλιο με ομήρους τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας και τους εργαζομένους. Η σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις διαδικασίες, παρά την αντίθεση των φορέων της πόλης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών της συμπολίτευσης, επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι οι αποκρατικοποιήσεις, ιδιαίτερα για τους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς, θα πρέπει να εγκρίνονται από τη Βουλή" αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και υπογραμμίζει: "Το λιμάνι πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και οι λιμενικές αρχές τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό τους ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν ως έχουν, πρέπει να μελετηθούν παραχωρήσεις χρήσεων, υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το λιμάνι είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, δεν πωλείται, αλλά αξιοποιείται με αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του και νέες επενδύσεις".