«Να ενισχύσουμε την προσπάθεια για περιορισμό της δύναμης των λόμπις, για μια πολιτική για τους πολίτες και τη δημοκρατία» ανέφερε ο Κώστας Αργυρός Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με “Το Ποτάμι”. 

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρό «η ενίσχυση του ρόλου των λόμπις στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων στην ΕΕ ήταν ένα από τα σημαντικότερα αγκάθια της τελευταίας πενταετίας, όπως το έχουν καταγράψει ευρωβουλευτές, δημοσιογράφοι αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο». 

Όπως εξήγησε «αυτό φάνηκε σε μια σειρά ζητήματα, όπου η “παρέμβαση” των οργανώσεων συμφερόντων επηρέασε τις τελικές αποφάσεις που αφορούσαν είτε στον καλύτερο έλεγχο και περιορισμό των ριψοκίνδυνων δραστηριοτήτων του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, είτε στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, είτε στους στόχους για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, είτε την διοχέτευση κονδυλίων της ΕΕ για την έρευνα σε σκοπούς που δεν θα εξυπηρετούν τις πολεμικές βιομηχανίες. Οι τελικές αποφάσεις ήταν συνήθως πολύ πιο πίσω από τα αρχικά φιλόδοξα σχέδια». 

«Η εκστρατεία “Politics for People” καλεί υποψήφιους ευρωβουλευτές να υπογράψουν μια διακήρυξη για λήψη μέτρων, που θα περιορίζουν την παντοδυναμία των λόμπις των τραπεζών και των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Η διαφθορά και η διαπλοκή αντιμετωπίζονται σε όλη την Ευρώπη ως ένα από τα κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες, συνεπώς θα ήταν ένα ενθαρρυντικό σημάδι να δεσμευτούν όσο γίνεται περισσότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και από την Ελλάδα ότι την επόμενη πενταετία θα αγωνιστούν για ένα κοινοβούλιο, όσο γίνεται πιο ανεξάρτητο από διαπλεκόμενα συμφέροντα» τονίζει. 

Ο υποψήφιος με “Το Ποτάμι” Κώστας Αργυρός δεσμεύεται να ενισχύσει την σχετική πρωτοβουλία και θεωρεί ότι αξίζει να το κάνουν και άλλοι υποψήφιοι.