current views are: 2

22 Απριλίου 2014
Δημοσίευση10:45

Σουλεϊμάν Σαμπιχά: Ουδέποτε παραιτήθηκα, με απέπεμψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται ο «θόρυβος» για την αποπομπή της μουσουλμάνας Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ, επίσης προερχόμενο από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Δημοσίευση 10:45’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται ο «θόρυβος» για την αποπομπή της μουσουλμάνας Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ, επίσης προερχόμενο από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Συνεχίζεται ο «θόρυβος» για την αποπομπή της μουσουλμάνας Ρομά, Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ, επίσης προερχόμενο από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η ίδια άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Ουδέποτε παραιτήθηκα, ναι, με απέπεμψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Σουλεϊμάν Σαμπιχά είπε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας της τηλεφώνησε και της ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας της, χωρίς να τής εξηγηθεί ο λόγος. 

«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό… ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης…» δήλωσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι πριν από κάποια χρόνια δέχθηκε επίθεση «από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής». 

Σημείωσε επίσης ότι «Θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία». 

Νίκος Παππάς: Οι ισορροπίες πρέπει να τηρούνται

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για «ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται» είπε στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή και θα συνιστούσε και στα κυβερνητικά στελέχη να είναι προσεκτικοί για το πώς χειρίζονται κάποια θέματα. 

«Είναι έτοιμοι να μας βρίσουν παντός καιρού» τόνισε ο κ. Παππάς χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είπε μάλιστα ότι είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι θα υπάρξει μειονοτικό ψηφοδέλτιο.

«Οι ίδιοι κύριοι οι οποίοι ανέξοδα -όπως ο κ. Γεωργιάδης- έλεγαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί πολιτική τουρκικού προξενείου είναι εκείνοι που εξαπολύουν επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την συγκεκριμένη υποψηφιότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο»

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο xanthipress.gr είχε σχολιάσει για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»! 

Ο ίδιος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τέθηκε κατά των εθνικισμών «τουρκικών αλλά και ελληνικών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι εργάστηκε για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν και ακολούθως ισχυρίστηκε πως «από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε “ισονομία – ισοπολιτεία” οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών”. Με το “γένος” δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον».


σχετικα αρθρα