Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος   

Λίγες μόλις ώρες πριν η Eurostat πιστοποιήσει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για να χαμηλώσουν οι τόνοι της υπεραισιοδοξίας που αναπτύσσονται από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι τώρα λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα και ότι τώρα μπορούν κάποιοι να επαναπαυτούν σε αυτό. 

«Το αντίθετο ισχύει» τόνιζε με νόημα κυβερνητικός παράγοντας που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. 

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιηθεί αυτήν την επιτυχία που οφείλεται αποκλειστικά στην επιμονή και τις θυσίες του ελληνικού λαού» κατέληξε. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτή η φράση απηχεί και τις απόψεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη λοιπόν έχουν ενημερωθεί ότι οι τόνοι πρέπει να διατηρηθούν χαμηλά όπως και γι αυτό δηλώσεις και τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές παρουσίες πρέπει να μην διέπονται από αλαζονεία και υπεροψία. Άλλωστε υπάρχουν πέντε μόλις εβδομάδες προεκλογικού αγώνα πριν τις ευρωεκλογές και το στοίχημα της περιφέρειας και της καθημερινότητας των πολιτών δεν κερδίζεται με αλαζονικές δηλώσεις από τηλεοράσεων αλλά με κάθοδο στο λαό και πολύ συζήτηση με τους πολίτες. 

Το σύνθημα θα το δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος ήδη καταρτίζει το πρόγραμμα των ομιλιών του εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι τώρα είναι χρυσή ευκαιρία για να αποδομηθεί πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στο πεδίο της οικονομίας καταγράφονται διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό τους ενώ είναι προφανές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταγράφει καμία δυναμική εν όψει εκλογών. 

Η αντιπαράθεση θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και η εντολή προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά και τους βουλευτές του κόμματος που βρίσκονται στα τηλεοπτικά πάνελ είναι να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο.