«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μην χάσουμε ούτε μια μέρα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύουν τις κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία των επομένων πέντε χρόνων. Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη μαζί και να είστε σίγουροι πως θα την κερδίσουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα το πρωί στα μέλη του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική.

Τα μέλη του Σώματος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που παρείχε εν όψει του Πάσχα, μεταξύ αυτών η διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης που διανεμήθηκαν σε 400 οικογένειες της περιοχής, οι οποίες είχαν πραγματική ανάγκη. Ο Περιφερειάρχης εξήρε το σημαντικό έργο και αγώνα που δίνει καθημερινά το Σώμα Πολιτών, λέγοντας ότι θα ενισχυθεί η προσπάθειά τους ακόμη περισσότερο και υπογράμμισε πως «η διαφορά με μας είναι πως κάνουμε κοινωνικό έργο το οποίο δεν θέλουμε να το διαφημίζουμε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους». Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομα «Αλληλεγγύη» που έχει επιλέξει ο συνδυασμός, αφού δίνει έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή μέσω του νέου ΕΣΠΑ τονίζοντας κατηγορηματικά πως «δεν θα υπήρχε κανένα νόημα να υποστηρίζονται μόνο τα έργα υποδομής και την ίδια ώρα να καταρρέει η ίδια η ελληνική κοινωνία».
 
Νωρίτερα, στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δαμιανό Ιορδανίδη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης». Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πολύ καλές και ουσιαστικές σχέσεις του Δήμου με την Περιφέρεια όλο το προηγούμενο διάστημα και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Τζιτζικώστα ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς το έργο των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή. Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να «ξεμπλοκαριστεί» το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις για χρήσιμα έργα στην Κεντρική Μακεδονία. Και συμπλήρωσε: «είμαστε εδώ για σχεδιάσουμε μαζί το αύριο της Κεντρικής Μακεδονίας, για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της. Πρόκειται για την αρχή μιας νέας διαδικασίας, αυτή της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ, με έργα που θα λύνουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών».
 
Στο Δημαρχείο της Νέας Προποντίδας ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους εκπροσώπους 20 και πλέον συλλόγων της περιοχής, λέγοντας τους πως «ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να παρέμβουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου πρέπει, διεκδικώντας από την εκάστοτε κυβέρνηση που έχει η χώρα μας. Οι ενέργειές σας ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, αυτήν που πραγματικά έχουμε όλοι ανάγκη. Την ώρα που η κοινωνία μας βάλλεται από τη δύσκολη συγκυρία, όλοι εσείς καταφέρνετε να δείχνετε στην πράξη τι σημαίνει πραγματική αλληλεγγύη».
 
Στη συνέχεια της περιοδείας του στη Χαλκιδική ο κ. Τζιτζικώστας θα βρεθεί στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Σιθωνίας.