Τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατηγόρησε ευθέως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά για την αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ζητώντας να εξηγήσει η Κουμουνδούρου τον λόγο για την εξέλιξη αυτή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ η μουσουλμάνα Ρομά είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο της ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποψηφιότητά της αφού όταν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε.

«Δεν ξέρω γιατί με αποσύρανε αλλά ξέρω ότι όταν ξεκίνησα στην Κεντρική Επιτροπή με ψήφισαν πάνω από 150 άτομα και μόνο 4 ήταν κατά», είπε και συνέχισε: «Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως και στον κ. Τσίπρα που μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση».

H κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν ανέφερε ακόμα ότι χθες το απόγευμα της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας για να της πει οτι αποσύρεται η υποψηφιότητά της. «Δεν ήξερα ότι με είχαν αντικαταστήσει με έναν έλληνα πομάκο», ανέφερε και συνέχισε:

«Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Ζεϊμπέκ ο οποίος είναι έλληνας πομάκος αλλά και ρατσιστής. Απείλησε την Κεντρική Επιτροπή ότι αν περάσει η υποψηφιότητά μου θα παραιτηθεί. Εγώ δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια. Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη», είπε.

«Με απειλεί ο τουρκικός εθνικισμός» σημείωσε, τονίζοντας: «Οι Ρομά είναι εξωγήινοι; δε χωράνε πουθενά;».