Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Απάντηση στο ερώτημα, που τίθεται εδώ και κάποιες δεκαετίες, για το αναπτυξιακό πρότυπο που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα θα επιδιώξει να δώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Η παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της οικονομίας τοποθετείται στα τέλη Απριλίου και θα έχει ως στόχο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη δημιουργία ενός πλάνου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αύξηση του εγχώριου προϊόντος και η αντιμετώπιση της ανεργίας. Τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση, εμπόριο αλλά και η παραγωγή φαρμάκων περιλαμβάνονται μεταξύ των αξόνων που προτείνεται να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και από τους οποίος εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί σχεδόν το 50% των σημερινών ανέργων.

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, πέραν της πρακτικής σημασίας του, θεωρείται ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για τις εκλογές καθώς θα εκπέμψει εικόνα στιβαρής διακυβέρνησης με σχέδιο για την επόμενη ημέρα και θα αναδείξει, λένε, για άλλη μία φορά την προχειρότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιλαμβάνεται, δε, σε μία δέσμη δράσεων μέσω των οποίων το Μαξίμου εκτιμά ότι όχι μόνον θα κλείσει αλλά θα ανατρέψει τη δημοσκοπική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τούτο διότι, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

-Την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Εurostat, αύριο Τετάρτη,

-αμέσως μετά, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους, 

-την έναρξη, έστω και μέσω μίας δήλωσης προθέσεων εκ μέρους των εταίρων στο Eurogroup της 5ης Μαϊου, της συζήτησης για την περαιτέρω μείωση του χρέους, μέσω της επιμήκυνσης διάρκειας των δανείων στα 50 έτη και

-την παρουσίαση σειράς δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.