Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου    

Προσπάθεια να αποφύγουν ένα ακόμη καπέλωμα από το Μαξίμου κάνουν τις τελευταίες ημέρες στην Χαριλάου Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να εξαγγείλει το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο έχει μεν συμφωνηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο ο τρόπος που θα στηθεί επικοινωνιακά η κορυφαία ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό προκαλεί ανησυχία. 

Εξ αυτού του λόγου αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Πρωτόπαπας, Κωνσταντινόπουλος) πήγε χθες στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις- τροποποιήσεις στο κείμενο του εθνικού σχεδίου το οποίο θα παρουσιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση και το Eurogroup της 5ης Μαϊου. 

"Το κείμενο δεν πρέπει να γέρνει προς την μία πλευρά" λένε από την Χαριλάου Τρικούπη τονίζοντας ότι απέσπασαν την δέσμευση Στουρνάρα πως θα γίνουν διορθώσεις από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τσακλόγλου. 

Στο ΠΑΣΟΚ όσο πλησιάζει η μέρα των ευρωεκλογών θεωρούν ότι πρέπει να δείχνουν έντονη την παρουσία τους ειδικά για θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική ατζέντα. Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τον κ. Σαμαρά να ανακοινώνει μόνος του τις πρωτοβουλίες για τους αστέγους και τώρα πια φοβούνται πώς θα γίνει η διανομή του κοινωνικού μερίσματος αλλά και η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης την κεντρική ιδέα του οποίου-όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν- έχει συλλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.