ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου: Μείζον ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Χριστόπουλου

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2014, 15:24 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2014, 15:24
Ασημακοπούλου: Μείζον ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Χριστόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

«Μείζον θέμα προκύπτει για το ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιό του» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του υποψήφιου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μείζον θέμα προκύπτει για το ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιό του» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του υποψήφιου.

«Ο κ. Χριστόπουλος, με διαδοχικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αποδομεί τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης» είπε προσθέτοντας:

Συγκεκριμένα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σε ερώτηση για τον "εθνικό αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας" δήλωσε ότι η μειονότητα μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται όπως αυτή επιθυμεί, υιοθετώντας επί της ουσίας την πάγια θέση της Άγκυρας. Ο κ. Χριστόπουλος προχώρησε περισσότερο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για την απαγόρευση της χρήσης του όρου "τουρκικός" για τα σωματεία της μειονότητας. 

Η κυρία Ασημακοπούλοου τόνισε ότι «σε άλλη παρέμβασή του ο κ. Χριστόπουλος στο xanthipress δηλώνει το απίθανο:

"Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε 'ισονομία – ισοπολιτεία' οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών"».