Στη μακρά ιστορία και τους πνευματικούς και ηθικούς δεσμούς Ελλάδας και Γεωργίας αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Μάγια Παντζικίτζε (Maia Panjikidze), έπειτα από συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Η υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις καλές συνθήκες που απολαμβάνει η κοινότητα των 150.000 Γεωργιανών που διαβιούν και εργάζονται στην Ελλάδα, όπως και για την υποστήριξη της Αθήνας στην εκπλήρωση των ευρωατλαντικών προσδοκιών της χώρας της.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης Γωργίας - ΕΕ κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας και τόνισε ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία της συμφωνίας της Γενεύης για την Οσσετία και την Αμπχαζία.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Αθήνα τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης και του σεβασμού της σχετικής σημφωνίας της Γενεύης. Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση συνιστά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή τη χώρα να παραμείνουν εκεί, ενώ ετάχθη υπέρ μιας διεθνούς διάσκεψης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ουκρανία, πέραν της συμφωνίας της με το ΔΝΤ.