current views are: 3

23 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:37

Σαμαράς: Το πλεόνασμα πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή της ελληνικής οικονομίας

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 13:37’
αρθρο-newpost

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

«Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «έπειτα από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον πια με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία». Ερωτηθείς, αν τώρα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι «όλα τα άλλα είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει». «Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 (αφαιρουμένης της ενίσχυσης των τραπεζών) διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος (σύμφωνα με την τρόικα) είναι απολύτως συμβατό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.


σχετικα αρθρα