ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ με την παραίτηση του Κουρτ - Σάλος για τις φωτογραφίες με τους Γκρίζους Λύκους

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2014, 18:09 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2014, 23:40
Αλαλούμ με την παραίτηση του Κουρτ  - Σάλος για τις φωτογραφίες με τους Γκρίζους Λύκους
Facebook Twitter Whatsapp

Αλαλούμ δημιουργήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη  του Αχμέτ Κουρτ, καθώς η Κουμουνδούρου να υποστηρίζει πως ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του έπειτα από τις φωτογραφίες του που δημοσιεύτηκαν με τους «Γκρίζους Λύκους» και τον ίδιο να διαψεύδει πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλαλούμ δημιουργήθηκε σχετικά με την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη  του Αχμέτ Κουρτ, καθώς η Κουμουνδούρου να υποστηρίζει πως ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του έπειτα από τις φωτογραφίες του που δημοσιεύτηκαν με τους «Γκρίζους Λύκους» και τον ίδιο να διαψεύδει πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη γνωστοποίηση των δηλώσεών σχετικά με τη στήριξή του στο μειονοτικό κόμμα DEB του ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κουρτ έγραψε πως δεν υπάρχει καμία παραίτηση

«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου μία τέτοια παραίτηση. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον τη στάση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Μετά τιμής».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. «Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα και κυρίως μια "καλή υποψηφιότητα" από τη μειονότητα όπως εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ» ανέφερε σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της τοπικής οργάνωσης Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπάρχει εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια (πομάκοι, τουρκογενείς, ρομά).

«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίζεται ότι οι Μουσουλμάνοι είναι 'Ελληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι, που απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Η διαχείριση αυτών των θεμάτων από τα πολιτικά κόμματα πρέπει να γίνονται όχι μικροκομματικά, αλλά δημοκρατικά και εθνικώς υπεύθυνα. Για τους χειρισμούς χρειάζεται γνώση, ωριμότητα και συνείδηση», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, ο κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση στο ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες βλέπουμε την αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμο και ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη. Με τη διχαστική τους τάση τα δύο κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο ακροδεξιών εθνικιστικών επιδιώξεων, υπονομεύοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, καθώς και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται και με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Κόντρα προκάλεσαν και οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χριστόπουλου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του υποψήφιου. «Μείζον θέμα προκύπτει για το ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιό του» είπε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης απάντησε λιγο αργότερα ότι «ο ακροδεξιός λόγος της ΝΔ του κ. Σαμαρά αποκαλύπτεται πλέον σε όλες του τις διαστάσεις, μέσω της ακραίας εθνικιστικής και διχαστικής μισαλλοδοξίας». Η κυρία Ασημακοπούλου απάντησε επισημαίνοντας πως «επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας είναι η διαγραφή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των εθνικών μας συμφερόντων όπως περιγράφονται σε διεθνείς συμφωνίες. Ας αφήσει, λοιπόν, τις υπεκφυγές ο κ. Τσίπρας και ας πει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό, αν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Αν όχι, ας αποπέμψει σήμερα κιόλας από το ευρωψηφοδέλτιό του τον εκφραστή των θέσεων αυτών, κ. Χριστόπουλο».

«Ζήτημα Λωζάννης δεν τέθηκε και δεν τίθεται» απάντησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε πως «ζήτημα Λωζάννης δεν τέθηκε και δεν τίθεται, όπως άλλωστε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να διευκρινίσω, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια που ασχολούμαι με το ζήτημα, πριν μάλλον η κ. Ασημακοπούλου ειδικευτεί στα της Θράκης».