Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την εορταστική εκδήλωση του προστάτη του Στρατού Ξηράς του Αγίου Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Ο υπουργός μεταξύ άλλων είπε στο χαιρετισμό του:

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έφερε η εποχή, κρατούν στον ανώτερο βαθμό το αξιόμαχό τους, την ικανότητά τους για την αποτροπή κάθε απειλής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί. Η η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Σήμερα, σε αυτήν την όμορφη, γεμάτη συμβολισμούς, σεμνή τελετή, αποτίουμε φόρο τιμής στο ελληνικό Πεζικό, που είναι το πρώτο Σώμα που συνεστήθη μετά την απελευθέρωση της χώρας και που έχει δρέψει δάφνες δόξας και τιμής στο πεδίο της μάχης, αλλά και κατά τη διάρκεια ειρηνικών περιόδων».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «σε λίγο καιρό από τώρα, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος τής προόδου για την πατρίδα μας. Θα ξαναδώσει στον τόπο μας, στο λαό μας, την αυτοπεποίθησή του και στην Ελλάδα ένα νέο προσανατολισμό». Βέβαια για όλα αυτά είναι απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η ενότητα, όπως τόνισε.

Τέλος επανέλαβε ότι η «πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων φροντίζει ώστε η πατρίδα μας, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόμαχα και αξιόπιστα οπλικά και αμυντικά συστήματα,  να κρατά τον ανώτερο βαθμό επίδοσης αποτρεπτικής ισχύος πάντοτε βεβαίως μπροστά σε έναν ανώτερο και ιερό σκοπό, που δεν είναι παρά η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Η Ελλάδα είναι μία όαση ασφάλειας και σταθερότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ελληνικό αμυντικό σύστημα χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού σε ευρωπαϊκή και σε παγκόσμια κλίμακα».

Στην εορταστική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Γ.Κοκ.