ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση η ΝΔ για τους πολιτευτές της που βρέθηκαν με τον αρχηγό του DEB

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2014, 21:52 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2014, 01:28
ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση η ΝΔ για τους πολιτευτές της που βρέθηκαν με τον αρχηγό του DEB
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Αχμέτ Κούρτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Αχμέτ Κούρτ.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανεπίσημο σημείωμα  σχετικά με την παρουσία «βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε επίσκεψη στελέχους τουρκικού εθνικιστικού κόμματος στη Ροδόπη».

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου φαίνεται ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ενός υποψηφίου συνδυασμού που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία να επισκέπτονται τα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB.

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το μέλος της ΟΝΝΕΔ Χασάν Χασάν ανέφεραν πως δεν κατεβαίνει σε κάποιον συνδυασμό που φέρει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Πέραν αυτού, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για μία συνάντηση αμιγώς κοινωνική χωρίς κανένα πολιτικό φορτίο και γίνεται λόγος για απαράδεκτο συμψηφισμό από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, μία κίνηση που όπως επισημαίνουν από τη Συγγρού δείχνει το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας της Κουμουνδούρου στη διαχείριση των θεμάτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα και με ανακοίνωσή του τονίζει πως οι «δικαιολογίες της ΝΔ ότι οι υποψήφιοί της, αντίστοιχα για το Δήμο Κομοτηνής Χασάν Χασάν, αντιπρόεδρος της νεολαίας ΝΔ στη Ροδόπη, και Οντέρ Μουμίν,  για το Περιφερειακό συμβούλιο της Αν. Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι αμφότεροι με δηλώσεις τους υποστηρίζουν το μειονοτικό κόμμα, βρέθηκαν εκεί σε κοινωνικού περιεχομένου εκδήλωση, είναι αστείες».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει:

«Αναμένουμε από τη ΝΔ την επίσημη απάντησή της για τους πολιτευτές της που βρέθηκαν με τον επικεφαλής εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας και τους υποψηφίους της με τους συνδυασμούς που στηρίζει στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και δηλώνουν στήριξη στο μειονοτικό κόμμα».