Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Οδηγίες προς... ναυτιλλομένους εν όψει ευρωεκλογών έδωσε στους πράσινους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τούς κάλεσε σε σύσκεψη στο γραφείο του και τούς κατέστησε σαφές ότι κεντρική προτεραιότητα για το κόμμα αποτελούν οι ευρωεκλογές και η ενδυνάμωση του προοδευτικού πόλου. 

"Θέλω να ενισχύσετε την μάχη. Να πάτε σε περιοδείες, σε εκδηλώσεις, να γυρίσετε παντού και όχι μόνο στα υπουργικά γραφεία" φέρεται να τούς είπε ζητώντας τους να ασχοληθούν περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά στην παρούσα φάση. 

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τούς ζήτησε να συνεργαστούν με τα κομματικά στελέχη ούτως ώστε εγκαίρως να βγει πρόγραμμα για την συμμετοχή τους στην προεκλογική εκστρατεία. 

Οι υπουργοί δεν μπόρεσαν να αρνηθούν και συμφώνησαν να στηρίξουν την προσπάθεια. Νωρίτερα σε σύσκεψη που είχε με άλλα στελέχη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Σκανδαλίδη, Κωνσταντινόπουλο, Χρυσοχοΐδη) προθυμοποιήθηκε να μιλήσει και ο ίδιος σε 4-5 εκδηλώσεις που θα γίνουν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αξίωσε όμως και από τους κορυφαίους να μεταβούν στις περιφέρειες και να οργώσουν όλους τους νομούς στηρίζοντας τους υποψηφίους της Ελιάς. 

Η εγρήγορση του Ευάγγελου Βενιζέλου γύρω από τις ευρωεκλογές αρχίζει να δείχνει σιγά σιγά την ανησυχία του για τα αποτελέσματα της αναμέτρησης καθώς γνωρίζει  πως ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ τον περιμένουν στην γωνία. Από την άλλη το έστω και καθυστερημένο ενδιαφέρον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ικανοποιεί ορισμένα στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη που μέχρι πρότινος τον κατηγορούσαν ότι δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα παρά μόνο για την χώρα.