Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα του ανακοίνωση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Νεολαίας ΝΔ στη Ροδόπη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζητά από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να «αποσαφηνίσει τις θέσεις του για την Θράκη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB.

Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τοn βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του; Περιμένουμε απαντήσεις.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό 'Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989). Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται».