ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει θέμα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλο

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2014, 13:33 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2014, 19:33
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει θέμα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλο και για όσα είπε πριν από μερικές μέρες για την μουσουλμανική μειονότητα» δήλωσε στο Newpost κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλο και για όσα είπε πριν από μερικές μέρες για την μουσουλμανική μειονότητα» δήλωσε στο Newpost κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για όσα είπε και για μας το θέμα έχει λήξει πρόσθεσε.

«Η δήλωση αυτή δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο τις προθέσεις της πλειοψηφίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεδομένου ότι πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του Δημήτρη Μητρόπουλου έλεγαν ότι θα βάλει θέμα αντικατάστασης του υποψηφίου στην Πολιτική Γραμματεία. 

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την αντεπίθεση του στην ΝΔ  για το θέμα της Θράκης. Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς οφείλουν απαντήσεις. Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB.
Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τοn βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;
 
Περιμένουμε απαντήσεις. Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό 'Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989).
 
Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται.»