Τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματός του παρουσίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του προς τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα στελέχη του κόμματος τόνισε πως η μάχη πρέπει να δοθεί «πόρτα- πόρτα», και είπε ότι «οι συνθήκες που επικρατούν, τόσο σε διεθνές, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάθε άλλο παρά συνιστούν εφησυχασμό, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί, απρόβλεπτοι και η χώρα μας βαρύτατα τραυματισμένη, από τα λάθη και τις αστοχίες των κυβερνήσεων».

Είπε επίσης πως οι ευρωσκεπτικιστές -στην ομάδα των οποίων ανήκει και ο ΛΑΟΣ- εμφανίζουν άνοδο σε όλη την Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτό «αποτελεί μια αχτίδα φωτός και ελπίδας για το αύριο της Ευρώπης». «Αυτή την αχτίδα, καλείστε εσείς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, να παραλάβετε από τους προκατόχους και να μετατρέψετε σε λαμπάδα φωτός και ελπίδας για το μέλλον» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ για τις επικείμενες εκλογές, κοσμούν με την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Νομικοί, ιατροί, αλλά και άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, επιχειρηματίες, έμποροι, κ.α.» ενώ εκπροσωπούνται και οι απόδημοι Έλληνες. Οι υποψήφιοι, έχουν κατανεμηθεί με βάση την διοικητική κατανομή της χώρας και οι τοποθετήσεις έγιναν με κριτήρια εντοπιότητας των υποψηφίων.