«Δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο, εκ μέρους της ΝΔ, που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά» τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 9,89, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
 
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία γιατί, όπως είπε, «κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μία τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με τη ΝΔ σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτήν τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές».
 
Για τη δεύτερη υποψηφιότητα- του περιφερειακού συμβούλου Αχμέτ Κουρτ- ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Την αποσύραμε γιατί κάνουμε μία πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στη Θράκη. Δηλαδή, θέλουμε την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ' όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μία τέτοια αντίληψη. Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Με αυτήν την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτήν τη στιγμή επωάζεται, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς, δεν υπηρετεί αυτήν τη γραμμή».
 
Παραδέχθηκε, δε, ότι υπήρξε λάθος με την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλειμάν προσθέτοντας: «Σημασία έχει τα λάθη να διορθώνονται. Αλλά, υποκρισία, επιπολαιότητα και εθνικά επιζήμια διχαστική ρητορεία, από εμάς δεν θα ακούσετε».
 
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως δεν τίθεται «κανένα απολύτως» θέμα για τον γραμματέα του κόμματος, Δ. Βίτσα. Τέλος, επέκρινε τον κ. Αντ. Σαμαρά γιατί, όπως είπε, «το '89, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Εποπτεία" μιλάει περί τουρκικής μειονότητας».