Κατά της πώλησης μετοχών αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του ΟΛΠ και υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες, τάσσονται ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
 
Σε σημερινή συνάντησή τους με τον πρόεδρο και διεύθυνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης έκαναν λόγο για ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση του Οργανισμού, αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού.
 
«Είχαμε μία αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα και προέκυψε ταύτιση απόψεων σε τρία βασικά σημεία που θα αποτυπωθούν και στο πρόγραμμά μας. Πρώτον, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη του λιμανιού, δεύτερον, ότι θα πρέπει το ελληνικό λιμενικό σύστημα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα, που σημαίνει ότι οι μετοχές θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο, στην αυτοδιοίκηση και στα επιμελητήρια και τρίτον, ότι πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς ιδιώτες. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή» τόνισε ο κ. Μώραλης. «Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία νέα συνάντηση καθώς τα θέματα είναι πολλά και σύνθετα» πρόσθεσε.
 
Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, κατέθεσε στο συμβούλιο της Επικρατείας η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού. Ανάλογη αίτηση ακύρωσης έχει καταθέσει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). «Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, ενάντια στο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ.