Για ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης με την Ελιά, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σε εκδήλωση του σχήματος για τη νεολαία.

«Η Ελιά ριζώνει στους πολίτες. Σιγά – σιγά περισσότεροι πολίτες την βλέπουν ως λύση» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος και προσέθεσε πως «παρ ότι βρισκόμαστε, ως κέντρο-αριστερά, σε κρίση είμαστε η πρώτη παράταξη που ανέδειξε το ψηφοδέλτιό της, για ανανέωση άνω του 85%, και οι υποψήφιοί μας περιοδεύουν σε όλη τη χώρα».

Όπως σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, δεν έχουμε αυταπάτες και όπως είπε η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, επεσήμανε ολοκληρώνεται με τις ευρωεκλογές.

«Ζητούμε από τους πολίτες να στηρίξουν την Ελιά για τρεις λόγους», επεσήμανε. Πρώτον για «σταθερότητα, που αποτελεί την προϋπόθεση της ανάπτυξης, δηλαδή για δουλειά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά στους νέους, για την εξάλειψη της ύφεσης».

Δεύτερον «για κοινωνική συνοχή, δηλαδή για πολιτικές αλληλεγγύης» και τρίτον, «για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και την προστασία της Δημοκρατίας».

Σε αυτό το πλαίσιο έφερε και ορισμένα παραδείγματα, λέγοντας πως μέσω των βουλευτών της Ελιάς στη Βουλή, εξορθολογίστηκαν οι ρυθμίσεις για το γάλα, για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών καθώς και το εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

«Η παράταξή μας είναι χρήσιμη» είπε και προσέθεσε, πως «όσοι ζήσαμε μέσα από τη ζωή της το γνωρίζουμε».

Επεσήμανε παράλληλα πως «ο πολίτης που θα ψηφίσει στις ευρωπαϊκές εκλογές πρέπει να ξέρει πως δεν στέλνει μηνύματα, αλλά παίρνει αποφάσεις. Πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει, πως δεν θα σηκώσουμε άλλο το σταυρό του μαρτυρίου αν οι πολίτες δεν το θέλουν και προτιμούν τις βουλευτικές εκλογές. Και είναι αντιφατικό η πλειοψηφία να λέει πως δεν θέλει εκλογές διότι δεν θα έμενε τίποτα όρθιο και ταυτοχρόνως να μην στηρίζει όσους παλεύουν για να βγει η χώρα, η πολίτες, η νεολαία από την κρίση».

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, επεσήμανε πως «αγωνιστήκαμε για την επίτευξη του», λέγοντας παράλληλα «εμείς βάλαμε τις βάσεις την τριετία 2009-12. Άλλοι καρπούνται την επιτυχία. Η Νέα Δημοκρατία που το 2011 ήταν περίπου ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014».

«Δεν παραβλέπουμε όμως την αποκατάσταση των αδικιών, όπου έγιναν, γιατί δεν έγιναν παντού αδικίες» είπε και προσέθεσε:

«Πρέπει από τώρα ξεκινώντας και σε πρώτη φάση έως την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, να κατακτήσουμε τρόπο συγκεκριμένο και χρονοδιαγεγραμμένο την ανάπτυξη, έχοντας συνείδηση πως αν συνεχιστεί η υπερφορολόγηση, η χώρα και οι πολίτες θα συνεχίσουν να βαδίζουν σε ελώδες έδαφος».